Stop de wapenwedloop 

x

Ja, ik steun deze actie en blijf graag op de hoogte!

Stop de wapenwedloop

Stop de wapenwedloop 

Het zijn hoogtijdagen voor de wapenindustrie. Niet omdat het nodig is, maar door een stevige lobby van de wapenindustrie en het militair industrieel complex om zoveel mogelijk wapens te verkopen. Terwijl de Europese landen nu al vijf keer zoveel wapens en defensie hebben als bijvoorbeeld Rusland.

Onze defensie moet voldoende wapens hebben om ons land goed te kunnen verdedigen en om mee te kunnen doen aan internationale vredesmissies. Maar dat is niet het doel van de wapenindustrie. Zij willen een wapenwedloop aanjagen. Want een wapenwedloop is oneindig. De wapenindustrie profiteert maar de wereld wordt onveiliger.

Daarom zeggen wij: stop de wapenwedloop!

  1. Stop met het oneindig veel wapens produceren, maar werk meer samen met andere landen. Dat kan veel beter, ook zonder zeggenschap en controle weg te geven. 
  2. Geen wapenexport naar landen met regimes waar mensenrechten worden geschonden. Dat betekent dat Nederland niet het 'verdrag van Aken' moet ondertekenen waarmee zeggenschap en controle over onze eigen wapenexport uit handen wordt gegeven. 
  3. Investeer in de kracht van de Verenigde Naties. De VN moet kunnen doen waarvoor ze is opgericht. Onderhandelen waar kan, en ingrijpen waar nodig.
     

Ik steun deze actie!