Conferentie: Stop de Wooncrisis

x

Aanmelden reservelijst

Ik meld me aan voor de reservelijst voor de conferentie ‘Stop de Wooncrisis’ op zaterdag 18 januari in Amsterdam.

Conferentie: Stop de Wooncrisis

Zaterdag 18 januari

Conferentie: Stop de Wooncrisis

Nederland zit in een wooncrisis. Politici maakten van wonen een markt en besloten hard te bezuinigen. De gevolgen raken grote groepen in de samenleving hard. De huren zijn te hoog, de wachtlijsten te lang en kopen is vaak onmogelijk. Het kan en moet anders.

In Liverpool en Berlijn versloegen buurten het systeem. Wat ze daar kunnen, kunnen wij ook! Daarom organiseert de SP een conferentie over hoe we samen de wooncrisis verslaan en bouwen aan trotse volkshuisvesting.​

Wat: Conferentie ‘Stop de Wooncrisis’
Waar: ’t Zonnehuis, Zonneplein 30 in Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 18 januari
Hoe laat: Van 11.00 uur tot ongeveer 16.00 uur (inloop vanaf 10.30 uur), inclusief lunch.

Er zijn helaas geen plekken meer beschikbaar, maar u kunt zich nog wel aanmelden voor de reservelijst.

Aanmelden reservelijst

Onder andere te zien tijdens deze woonconferentie:

Liverpool

‘Hoe één gemeenschap het systeem versloeg” kopte de Britse krant the Guardian vorig jaar. Bewoners van een zwaar verpauperde arbeiderswijk ontketenden een revolutie in hun wijk en bouwden hun verbrijzelde gemeenschap weer op. Het werd zo mooi dat ze er de belangrijkste Engelse kunstprijs mee wonnen. Op de conferentie spreken Anthony Engi-Meacock, die als architect bij dit project betrokken was, en Nasra Elliott, Buurtactivist en bestuurslid CLT Liverpool.

Berlijn

Tienduizenden Berlijners gingen vorig jaar de straat op uit protest tegen de almaar stijgende huren. Met succes. De stad Berlijn wil de huren voor de komende vijf jaar bevriezen én gaat huisjesmelkers onteigenen zodat bewoners weer zelf gaan over hun huisvesting. Op de conferentie spreken Thomas McGath van Deutsche Wohnen & Co Onteigenen en Jochem Visser van Die Linke, die zowel de strijd op straat als in de raad heeft helpen voeren.

Michel Huisman

In Heerlen heerste de lelijkheid. Harteloos beton kenmerkte de stad die aan haar lot was overgelaten en in een vrije val was geraakt na de mijnsluiting in de jaren ‘70. Maar de stad heeft zich teruggevochten. Een symbool -zo niet een parel- van het nieuwe trotse Heerlen is het Maankwartier. Kunstenaar Michel Huisman gaf Heerlen met het Maankwartier een nieuw hart. Hij wil bouwen aan droomwerelden. Michel is op de woonconferentie als spreker aanwezig om hierover te vertellen.

Andere sprekers:

Lilian Marijnissen, Paulus Jansen (Woonbond), Donald Pols (Milieudefensie)