Inkomen omhoog, energieprijs omlaag!

x

Ik steun deze actie en blijf graag op de hoogte!

Laat de lonen en de AOW harder stijgen dan de prijzen!

Inkomen omhoog, energieprijs omlaag!

De prijs van gas stijgt ongekend hard. Je huis verwarmen is niet meer te betalen. Ondertussen stijgen de inkomens uit loon, AOW en pensioen bijna niet. Dat kan zo niet door! 

Dit is een crisissituatie en dus is er een crisisaanpak nodig. Dat betekent: de energiebelasting op gas naar nul euro voor de duur van deze crisis.


Bereken ook jouw besparing op gas door ons plan!

Voer je jaarlijkse of maandelijkse gasverbruik in m³ in en druk op enter.


Ter indicatie het gemiddelde gasverbruik per jaar voor verschillende woningtypes volgens het Nibud: flat 800 m³, tussenwoning 1.120 m³, Hoekwoning 1.330 m³, 2 onder 1 kap 1.550 m³, Vrijstaand 2.050 m³.

 

Lage lonen, een lage AOW en bijstand zijn al jarenlang structurele problemen waar de regering niks aan wil doen. Ook het aanvullend pensioen is al 14 jaar niet geïndexeerd waardoor je als gepensioneerde nu al 25% minder koopkracht hebt dan in 2008. Nu is Rutte 4 van plan om de AOW los te koppelen van de stijging van het minimumloon, waardoor je inkomen via de AOW nóg verder achterblijft. Hierdoor komen nog meer mensen in de problemen!

Het is tijd voor een echt plan voor Sociale Vooruitgang. De SP komt samen met mensen in actie. Het minimumloon moet omhoog naar 15 euro per uur waardoor ook alle lonen stijgen, de AOW en alle uitkeringen moeten daaraan gekoppeld blijven en pensioenen kunnen en moeten geïndexeerd worden. Steun deze actie en help mee om politici duidelijk te maken dat het tijd is voor echte oplossingen zodat onze lonen en de AOW sneller stijgen dan de prijzen!

ik steun deze actie